lördag 15 december 2007

Mugg-fynd med mera

Jag har hattat runt en del senaste dagarna, mycket beroende på att mor min spenderat veckan i Sthlm och därmed lånat ut sin bil till oss. Vi klarar oss fint utan bil, men ibland är det trevligt att kunna åka precis var man vill när man vill.

Så tack vara bilen har jag fyndat Höganäs-muggar på Ica maxi (49:- för 2 stycken!), jag köpte 4 elfenbensvita, då har jag totalt 8 clubmuggar. Samlingen växer. :) Dessutom fann jag äntligen en adventsljusstake jag gillade på Rusta av alla ställen (jag vet nån som börjar på S som har en likadan (fast röd väl?), vi har bra smak). Julstjärna i fönstret får vara, jag är bitter över att jag inte vet vad som har hänt med min fiiina stora stjärna, om den har gått sönder och blivit slängd som M säger, eller om den hamnat nån annan stans.

Jag har vart så less på jobbet så jag har allvarligt funderat på att hålla ungarna hemma från dagis och säga att dom är sjuka, men det löste sig självt, F har fått nån magsjuka. Inte så allvarligt dock, men man sätter ju inte en magsjuk unge på dagis, det är dumt.

Köket är på gång, det kommer en snubbe nästa vecka och mäter upp för att kunna beställa. Vi ska låna lite extra pengar också så vi kan fixa golven i köket och hallarna, samt väggarna i köket och lillhallen.
Dessutom ska vi måla om stommarna i köket och hemskt gärna fixa nytt sopsystem, dom har fina såna på Ikea vet jag och det är ju bra att ha en ursäkt att åka dit. ;)

jag vill att vi ska lägga nytt golv i vardagsrummet också, men M vägrar klickgolv, han säger att det inte håller så bra, men så dåligt kan det väl inte vara? "Alla" lägger ju laminatgolv verkar det som. Jag är iaf skitless på fuljävla trasiga parketten vi har.

Nä, jag borde sova nu.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kristina! Vi har ju, som du kanske vet, nyss lagt nytt golv i vardagsrummet och de på Nordsjö sa att laminatgolv är mycket tåligare än trägolv. Nu vet jag inte hur bra kvalité det är på gammalt parkett (som ni förmodligen har), men nytt trägolv som man lägger idag är INTE bra då man har hund, barn etc.

De sa på Nordsjö att man "kan" lägga trägolv, men i så fall inte där man vistas mycket och det slits mycket, som t.ex. vardagsrum och hall. I hallen ska vi ju också lägga nytt golv så då fick det absolut bli laminat. Trägolv slits på MYCKET lätt. Vi känner några som nyss lagt trägolv och de har en hund. Skitmycket repor på deras golv. Visst kan man slipa det några gånger, men vem ids det egentligen?

Laminat är dessutom billigare. Tjata på M, du!

Anonym sa...

å just ja, vad blir det för kök? :)

Kristina sa...

Ja, jag såg ert golv, det är ju superfint!
M är ju utildad golvläggare, men det är länge sen han pluggade det så han har väl inte så där jättestor koll nu längre. Vår gamla parkett är väl egentligen bra kvalitet och man skulle ju kunna slipa om den och lacka och sådär, men jag tycker ändå den är ful, vill ha nåt nyare..

Nu kommer han och gnäller igen... "det är klart att det är tåligare, det är ju inte lika mjukt, men vill du stå och byta golv igen om två år när det är stora glipor i det?"

Less... jag tror jag måste ta med honom till nåt ställe som säljer golv så han får snacka med nån som kan sin sak.

Kristina sa...

å just ja, köket. ;) Det blir sånt där med måttbeställda luckor från Härjedalskök. Enklare än att riva ut hela skiten och köpa från ikea eller så...

Magdalena sa...

Och här kommer en som håller med din sambo, han har rätt. Vi har med sk "gamal" parkett, visst kanske man kan ana spår, men visst är det hållbart.
Nu kommer jag spåra ur, min dröm är en gamal norrbottens gård med trägolv, väggar i trä, och den där härligt gamla stilen, INTE 70-tal, det håller vi på att ta bort.