söndag 19 augusti 2007

Vår semester

Vi bilade till Kapellskär i Uppsala varifrån Ålandsfärjan gick. Åkte kl 20 och kom fram 5.30 på morgonen. Det gick rätt bra, men man kände sig lite slak sen. Provianterade i Uppsala innan båten gick kl 15 och åt sen middag på båten.

På Åland var vädret lite halvtaskigt de första dagarna, men vi gick runt i Mariehamn, köpte glass och kollade på souvenirer och lyckades även hitta ett par nya skor åt Alma.

Sen blev det badväder och vi njöt, stränderna var jättefina och det var hyfsat varmt i vattnet och riktigt varmt i luften.

Efter drygt 1½ vecka på Åland åkte vi vidare till Åbo och sov på vandrarhem för att sedan bege oss till Muminvärlden, det var apdyrt (180 spänn/person över 3 år!), men riktigt kul, Alma hade jätteroligt och vi fick t.o.m. se en mumin-musikal. :)

Sen for vi vidare med tåg till Helsingfors och M:s bror, vi stannade några dagar innan vi kryssade till Sthlm, kryssningen var ju en grej för sig! Ett helt däck omgjort till knatteland med hoppborg, bollhav, legorum, spelrum, underhållning av en trollkarl som även gjorde ballongdjur osv. Dessutom åt vi buffe på båten, det kostade oss 500:-, men det var det lätt värt, i 2 timmar fick man sitta och frossa hur mycket man ville, det fanns massor med mat att välja på och sen goooda efterrätter också.

I Sthlm köpte jag tyg på Krabat till byxorna i inlägget nedan och M fyndade jeans på Barkarby Outlet. Vi sov hos pappsen och tog sen flyget hem tidigt morgonen efter.

Det var vår semester, den har varit jättekul, men ganska ansträngande emellanåt.

Bilder finns att beskåda på http://picasaweb.google.se/Kramkalas/ Blogger jävlas så jag får inte lägga in några bilder i bloggen idag tydligen...

Inga kommentarer: